Connect with us

4 greșeli care îți descarcă bateria telefonului mai repede

LIFESTYLE

4 greșeli care îți descarcă bateria telefonului mai repede

În ciuda evoluției atât de importante a tehnologiei, în continuare facem greșeli atunci când vine vorba de cum să ne utilizăm eficient telefoanele mobile, chiar dacă ele sunt atât de prezente în viața noastră. Din ce în ce mai mulți oameni se plâng de faptul că telefoanele lor se descarcă extrem de repede, lucru care nu ar fi chiar surprinzător având în vedere cât de multe aplicații rulează pe el în fiecare zi. Cu toate acestea, există câteva greșeli pe care mare parte dintre oameni le fac atunci când își încarcă telefonul. Iată care sunt acestea!

1. Nu îți lași telefonul să se încarce peste noapte

Datorită bateriilor litiu-ion moderne, lăsarea telefonului la încărcat peste noapte poate fi făcută fără probleme: în aceste baterii există controale care opresc încărcarea atunci când bateria atinge nivelul de 100%. Prin urmare, nu trebuie să te mai temi de foc sau deteriorarea rapidă a bateriei telefonului . Este greșit însă să îți încarci telefonul de foarte multe ori pe zi, în reprize mici.

2. Îți lași telefonul să se încălzească prea tare

Înfierbântarea foarte puternică a telefonului poate să fie extrem de periculoasă. Astfel, atunci când îți încarci telefonul ar trebui să ai grijă să nu fie în husă, pentru ap utea să se aeriseasă mai bine, sau să nu îl lași la încărcat în soare.

3. Îți încarci telefonul doar atunci când este complet descărcat

Bateriile moderne cu litiu au un număr limitat de cicluri de reîncărcare (de exemplu, iPhone-ul are aproximativ 500). Un ciclu este o încărcare completă, când bateria este încărcată de la 0 la 100%. Dacă ai descărcat telefonul, de exemplu, de la 100 la 90, atunci ai utilizat doar 1/10 din ciclu. Potrivit experților, bateria ta va dura cât mai mult și mai eficient posibil dacă menții nivelul de încărcare zilnic între 40 și 80%.

4. Nu știi dacă să scoți sau nu încărcătorul din priză

Reglementările de siguranță precizează că este obligatoriu ca încărcătorul să fie scos din priză imediat după utilizarea acestuia. Acest lucru se datorează faptului că au existat supraîncărcări ale rețelelor, lucru care poate cauza un incendiul. Aceste situații sunt însă extrem de rare. Cu toate acestea, există 3 de „dar” și, dacă cel puțin un element de mai jos coincide cu situația ta, atunci încărcătorul ar trebui să fie întotdeauna scos din priză:

În casa ta nu există protecție împotriva trăsnetului, există fluctuații de tensiune și de multe ori se oprește energia electrică.

Ai animale care se mișcă liber în jurul casei. Animalele pot mușca din cablul încărcătorului și ar fi mai bine ca acesta să fie deconectat de la priză.

Încărcătorul tău este fierbinte sau zgomotos, chiar dacă nu este conectat direct la dispozitiv. În acest caz, trebuie să schimbi încărcătorul.

Continuați lectura
S-ar putea să-ți placă și...
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne pe Facebook

Populare

Etichete

Sus